Asteptam inertia sa isi faca datoria

Vlad va uraste pe toti...
(Cu laptopisetul pe maidan...)

Diminetile toate incep la fel: cu o ceasca de cafea, un mic dejun frugal, o tura scurta cu "fratele" meu patruped pe afara si o superficiala planificare a zilei ce va urma. Dar dimineata acestei zile este cu totul deosebita, nu dintr-un motiv anume ci doar pentru ca eu simt ca asa este. Am o stare care ma determina sa "functionez" in afara parametrilor normali caracteristici starii mele generale de "miserupism". Acesta este un nou cuvant, nelipsit din vocabularul unora - remarcati ca este un "ism", deci ar trebui sa va duca cu gandul la "clasicism", "iluminism", lucruri care au ramas in istorie drept curente. Aceeasi soarta o va avea si miserupismul. Va fi in curand ridicat la rangul de ideologie, dar nu literara sau nici macar artistica...va fi un curent al firii ce ne va caracteriza pe toti, nu la un moment dat, ci toata viata noastra. In cazul in care credintele voastre se indreapta in alt sens, priviti in jur si pregatiti-va pentru o mare dezamagire (pe mine unul m-a luat prin surpridere si multa vreme procesele mele de constiinta au oribtat in jurul acestei probleme pana cand am constientizat situatia mea... sunt un exponent al societatii in care traiesc, un rezultat al intersectarii inevitabile al unversului meu cu al vostru,in nici un caz o victima a societatii, mai degraba un criminal)
Probabil ati observat, probabil sunteti implicati, dar priviti cum toti se agita in jurul lui "Facem si dregem!!!" si uitati-va mai bine unde toata aceasta miscare browniana pe care noi o numim superficial "realitate" ne duce. In esenta nicaieri. Bun, si cum vom castiga o directie? Simplu...stand. Multe lucruri din lumea aceasta fizica se reduc toate la a indeplini o conditie esentiala pentru echilibru : consum minim de energie. Pentru noi acest principiu se aplica foarte usor prin a nu face nimic, sau a face nimic (corectez dubla negatie). Asteptam Inertia sa isi faca Datoria (bun slogan).
Asa ca va rog..haideti sa ne miscam mai cu talent ca, altfel nu o sa inchida la non-stop, o sa murim degeaba.

4 comentarii:

Adolescent_Club spunea...

Eşti bun!

Anonim spunea...

faptul ca exista o voce interioara care urla plina de violenta ca va uraste pe toti in acest caz fiind vorba de glasul constintei lui vlad, indica din punctul meu de vedera necesitatea acestui miserupiusm necesitate care implica alaturarea justa a "curentului" langa simbolism sau clasicism pentru ca miserupismul este pentru omul de rand cel mai apropiat lucru de aderarea la un curent literar sau filozofic...asta pentru ca omul modern nu mai tinde de mult spre o implinire mai inalta ci o implinire in imediat...lucru care nu inseamna o inhibare completa a conditiei general umane de a cauta mai presus de sine, conditie care s-a manifestat o data cu inceputul proceselor psihice primare...o data cu aparitia ratiunii...pe scurt omul de rand se ascunde de lupta cu sine acceptand un miserupism...insa acest curent este unul efemer cel putin pentru cei care nu se complac in el complet...mai exista o caracteristica a acestei stari atat de "populare" in randul nostru...caracterul repetativ...din cand in cand fiecare se cufunda in miserupiusm pentru ca el este impulsul de care avem nevoie...este preludiul schimarii sau pauza pe care o face orice om inaintea schimbarii directiei in care se indreapta...desigur pentru cei care nu au imbratisat miserupismul ca unic scop. Oricum am interpreta miserupismul este necesar progresului si diferentierii unui grup de oameni cu interese si ambitii fie chiar ambitia de a iesi din plictis, de oamenii care vor deveni reprezentatni de mare valoare ai "curentului postmodernist" , oameni care vor ramane personaje cat se poate de plate si rigide afalte intr-o stare constanta de plutire in nimic, intr-o fericire tampa, oameni care au fost inca de la inceput si care sunt necesari structurii noastre sociale si stabilirii sistemului nostru de valori...altfel spus desi nimeni(cel putin nimeni dintre cei de la 11 f) nu vrea sa devina gunoier sau tamplar nici unul dintre voi nu va putea contesta necesitatea unui gunoier sau unui tamplar...si cu siguranta un om cu o profesie sa spunem degradanta, nu isi va dori sa devina filosof(tinand cont ca vorbesc despre situati din viata si despre oameni exceptiile sunt admise iar eu imi bazez afirmatiile pe o majoritate incontestabila...majoritatea gunoierilor nu sunt filosofi:P). In concluzie(pentru cei care au stat sa citeasca si sa inteleaga ce am spus aici) vlad nu va uraste vlad va iubeste pentru ca are nevoie de voi...are nevoie de ura voastra pentru a-l impulsiona si are nevoie sa va urasca pentru a se impulsiona...totul face parte din miscarea sinusoidala a vietii (o curba care urca si coboara avand maxime si minime, stagnari si miscare) si orice aspect al existentei este necesar tocmai prin faptul ca exista...sau a existat deci a avut un rol in evolutia sau involutia omenirii sau a anumitor oameni in particular.

Anonim spunea...

Pentru ca cineva să facă ceva… nu trebuie să tot scriem că trebuie făcut ceva…cu toţii am observat că lumea nu mai citeşte… deci? Probabil că trebuie făcut un post publicitar. Sau…nu! Pentru că HBO-ul nu difuzează reclame… Atunci… să le facem o schiţă pe pachetele de ţigări, pe cutiile de bere, pe apa plată, pe lămâi, pe maşini… pe frunte!!! Ah şi să fie strălucitoare să le observe şi maneliştii.

Adolescent_Club spunea...

Café Diem deci : )