Vlad hates you all....

(continuare)

Spuneam intr-o postare anterioara cat de mult ma derajeaza "miserupistii", oamenii indiferenti. Intr-adevar sunt momente ale vietii noastre cand chiar nu ne pasa de cei din jurul nostru si singurul obiect al preocuparii noastre estre propria persoana. Pot sa inteleg acest lucru, dar nu pot sa inteleg cum unii oameni se pot lasa dominati de aceasta stare de spirit, cum se pot lasa redusi si ignoranti de barajul construit in jurul lor cu pretextul menajarii vietii lor interioare. Acestia se conserva in permanenta pentru ceva...ce?? nici ei nu stiu.

Weekendul acesta a avut loc un eveniment la care au participat oamenii pe care eu ii ador, pentru simplul fapt ca mai adauga putina culoare in paleta firilor si starilor de spirit din jurul meu, pentru ca se implica, pentru ca aspira la ceva. Sunt oameni extraordinari care au facut un mic sacrificiu pentru arta, si-au dat din timpul liber pentru drama, si cu toate ca nu toti au fost castigatori (cu diploma in mana) nu s-au lasat afectati, nu s-au urat unii pe altii, spiritul competivitatii nu a fost dus la extrem. In schimb toti vorbeau, se laudau unii pe altii si nu cu falsa modestie, ci in cel mai natural mod posibil, toti erau prieteni.

La acest eveniment ( Concursul de monologuri in limba engleza "Speak Out" organizat de EDAR) castigatorul a fost colegul nostru Claudiu Uscatu...bine...castigatorul...El era cel care avea scris pe diploma "Premiul I" si bucata de plexiglas inscriptionata cu titlul concursului. In opinia mea toti au fost castigatori, pentru ca la sfarsitul zile erau multumiti de prestatia lor pe scena, but as ambitious as ever. Rezultatul era asteptat. Interpretarile lui Tibi au fost aplaudate, laudate, chiuite ... au facut atmosfera in sala. Nimic greoi, nimic serios, ci o combinatie reusita de umor si de inocenta in doze mici. Cine se simte in pielea lui pe scena, fie ca vrea, fie ca nu vrea, se vede...si publicul intotdeauna simte. Felicitari omule!!

Da...se poate si altfel. Putem sa zambim, sa ne bucuram pentru altii... dar cat de des o facem? Am o senzatie de fericire maxima cand vad ca undeva, chiar exista oameni carora nu li se rupe. Va multumesc!!!

2 comentarii:

Adolescent_Club spunea...

"Într-adevăr", "într-adevăr"!
cel puţin ... "unul" ... se maturizează!
Păcat însă, că ... ştii tu ... chiar dacă "o" floare anunţă primăvara, "ea" nu face ANOTIMPUL ...

Anonim spunea...

Stii cum e.."ignorance is bliss"..si totusi..why is it a bliss?..poate pentru ca oamenii ignoranti trec cel mai usor prin viata..Bine, usor, in sensul ca nu trebuie intr-adevar sa isi faca griji decat pentru propria persoana, pentru ca numai parte de propria persoana vor avea..nu tu prieteni..nu tu familie eventual..

Nu zice nimeni ca nu putem (si ca nu trebuie!) sa pastram putin din timpul liber pentru noi insine..evident avem nevoie de intimitate..insa nu trebuie sa uitam in primul rand ca prietenii sunt importanti!. La varsta noastra ar putea chiar sa fie pe primul loc si familia pe al doilea..(that's just how things go)..O prietenie nu inseamna sa zici numai "Hey..uite ALA mi-e prieten"..prietenii se ajuta, se respecta, se inteleg reciproc...se "conecteaza"..

(Da stiu am generalizat on friendship..dar pana la urma cei pe care ii poti numi "friends" sunt cei care te accepta asa cum esti..hey..nu ne putem intelege cu totii acum)

DAR..nu pot fi mai mult de acord cu tine in legatura cu fraza asta "nu pot sa inteleg cum unii oameni se pot lasa dominati de aceasta stare de spirit, cum se pot lasa redusi si ignoranti de barajul construit in jurul lor cu pretextul menajarii vietii lor interioare. Acestia se conserva in permanenta pentru ceva...ce?? nici ei nu stiu"..Prea multe cazuri si prea multi oameni cu aceeasi gandire: "Eu nu vorbesc despre ceea ce SIMT pentru ca devin vulnerabil(a)"..este total NORMAL sa vorbim si despre lucruri care ne privesc direct, ajuta sa nu devenim niste roboti, niste "animale manierate"..

E trist..poate prea trist ca multi privesc pe ceilalti din jur ca pe niste obiecte (in general, in plus)..fiecare pentru el?..atunci am fi 6 miliarde de oameni neconectati..straini..